29 травня 2024 09:07

FA перед фіналом ЛЧ виділила 5 млн фунтів на наймасштабнішу операцію із забезпечення безпеки в історії "Уемблі"

Футбольна асоціація Англії планує посилені заходи безпеки на фіналі ЛЧ.


Вирішальний матч Ліги чемпіонів пройде на "Уемблі" 1 червня. Зіграють «Реал» та «Борусія» Дортмунд.

Daily Mail повідомляє, що FA виділила 5 млн фунтів для реалізації наймасштабнішої операції із забезпечення безпеки за всю історію стадіону.

Зазначається, що в організації прагнуть не допустити скандальних ситуацій, що виникали під час фіналу Євро-2020 у Лондоні та фіналів Ліги чемпіонів у Парижі та Стамбулі.

Гроші, витрачені на встановлення додаткових огорож та воріт, а також зміцнення дверей за рахунок систем магнітних замків – це, на думку організаторів, дозволить виключити випадки, коли відвідувачі зривали їх із петель.

Значна частина коштів витрачена на покращення системи відеоспостереження та запуск другої диспетчерської служби безпеки, розрахованої на 18 працівників. До обов'язків нового підрозділу входитиме спостереження за подіями за межами стадіону, у тому числі на станціях метро та пабах.

У суботу буде задіяно більш ніж 2500 стюардів – це рекорд «Уемблі». FA вклала гроші у забезпечення їх додатковими натільними камерами.

На стадіоні буде організовано триетапну перевірку квитків відвідувачів. Зони, що прилягають до нього, стануть зонами, вільними від алкоголю. Собаки-шукачі будуть задіяні для виявлення осіб, які мають при собі наркотики.