27 травня 2024 21:14

УЄФА про часткове задоволення позову Суперліги: "Суд Мадрида не схвалив такі проекти. Фактично він заявив, що Суперліга давно занедбана"

В УЄФА прокоментували часткове задоволення позову організаторів Суперліги.


Сьогодні суд Мадрида ухвалив, що УЄФА та ФІФА мають «припинити антиконкурентну поведінку та заборонити її повторення в майбутньому», а також зобов'язує їх «негайно усунути всі наслідки антиконкурентних дій».

«УЄФА приймає до відома сьогоднішнє рішення Комерційного суду Мадриду. Зокрема, УЄФА радий зазначити, що суддя підтвердив обґрунтованість системи попередньої видачі дозволів на проведення змагань третіми особами відповідно до правил та визнав її безперечні переваги для спортивної структури футболу. Суд також підтвердив, що сьогоднішнє рішення не торкається чинної редакції правил видачі дозволів УЄФА, прийнятої у червні 2022 року.


Крім того, суд не дав «зелене світло» таким проектам як Суперліга і не схвалив їх. Фактично суддя заявила, що проект Суперліги давно покинутий, і від неї не можна очікувати винесення рішення щодо абстрактних проектів.


Таким чином, рішення суду не дає третім особам права розробляти турніри без дозволу та не стосується будь-яких майбутніх проектів або змінених версій існуючих проектів.


У будь-якому випадку, УЄФА буде потрібний час для вивчення рішення, перш ніж приймати рішення про необхідність будь-яких подальших дій», – йдеться у заяві організації.