20 травня 2024 08:36

Юрій ВЕРНИДУБ: "Зазвичай "Динамо" домінує, але ми змусили їх грати інакше"

Головний тренер криворізького «Кривбасу» Юрій Вернидуб прокоментував виїзний матч із київським «Динамо» (1:3) у рамках 29-го туру УПЛ.


– Непогана гра вийшла у виконанні обидвох команд. Тим паче, всі розуміли, що ні «Кривбас», ні «Динамо» вище вже не піднімуться. «Динамо» почало грати у три захисника. Ми це побачили та перебудувались. Так вийшло, що пропустили два швидких голи. Але згодом забили один у відповідь. Ми виглядали непогано в обох таймах. Зазвичай «Динамо» домінує проти суперників, але цього разу ми змусили їх грати на контратаках.


«Кривбас» хотів відігратись, але не вийшло. Ми дали шанс проявити себе сьогодні молодим хлопцям: Богдану Хомі, Володимиру Вілівальду, Ярославу Шевченку. Попереду - останній матч проти «Минаю». Думаю, дамо шанс й іншій молоді. У «Кривбасі» U-19 є дуже непогані виконавці. Адже вони повинні зростати. В «Динамо», наприклад, теж дуже гарна Академія, грають вихованці; це найкраща футбольна школа в Україні.


Матч з «Минаєм» для вас нічого не значить. А ось для суперника значить доволі багато. Чи є у них шанс здобути перемогу, на вашу думку?

– Я відповім так: справжні вболівальники і фанати завжди підтримують команду, у будь-який комент. А коли починають казати «зливають» чи ще щось, то тут без коментарів. Ви ж повинні розуміти, коли за три тури до кінця сезону команда стає бронзовим призером та вище вже не може піднятись, то налаштувати хлопців дуже важко. Давайте проаналізуємо сьогоднішню гру: «Кривбас» погано виглядав чи створив замало моментів?


Команда грала добре. Але пощастило більше динамівцям. Якби ще не цей незрозумілий пенальті… Йде боротьба плече в плече, людина падає - пенальті. Я передивився цей епізод разів пʼять. Не побачив там пенальті. Потім одразу пропустили другий. Але я задоволений, як команда відреагувала: забили гол, ще були хороші шанси.


Як прокоментуєте чутки про можливий трансфер Бескоровайного до «Полісся»?

- Спитайте це у тих, хто цю інформацію розповсюджує (посміхається). На сьогоднішній день Бескоровайний - гравець «Кривбасу».


«Кривбас» поступився в останніх трьох матчах. Чого не вистачало вашій команді?

– Якби хлопці перед грою з «Поліссям» не дізнались би, що «Дніпро-1» програв, то все могло скластись по-іншому. З іншої сторони, якщо ти вже вийшов на поле, то доведи, своєю грою, що ти дійсно бронзовий призер, та хочеш надалі зробити наступний крок вперед.


В наступному сезоні замахнетесь на щось більш, ніж бронза?

– Я зроблю все від себе залежне, аби ми зростали з кожним роком. Навіщо тоді працювати тренером, якщо у тебе немає цілі? УПЛ зростає, це факт. Подивіться, яка у нас конкуренція за кожну позицію до останнього туру.


Попереду - єврокубки. Чи я правильно розумію вашу позицію: «Кривбас» не буде у звʼязку з цим переносити матчі УПЛ?

– Ніяких переносів. Я це казав ще, коли ще працював у «Зорі», і ми нічого не переносили. А як в Англії грають через два дні на третій? Тому ніколи не скажу, що ми програли, тому що дуже втомились.


Фото: ФК "Кривбас"