17 травня 2024 12:53

Сергій НАГОРНЯК: "Думаю, Усику підійшов би "Манчестер Сіті", він чимось Холанда нагадує"

Головний тренер «Епіцентра» Сергій Нагорняк оцінив перспективи чемпіона WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі Олександра Усика (21-0, 14 КО) у футболі.


– Усик 100% був би футболістом, якби не бокс. Чи грав би він в Англії? Усе можливо. Тепер цього ніхто не дізнається. Але центральним нападником він був би спокійно.


– Усик у «Поліссі» грав на позиції нападника. Давайте пофантазуємо, в якому клубі він міг би заграти на позиції форварда, якби продовжив у юності й далі займатися футболом?


– Думаю, Усику підійшов би «Манчестер Сіті». Він чимось Холанда нагадує – обидва фактурні та лівоногі. Можливо, якби Саша обрав футбол, а не бокс свого часу, то зараз би ми його побачили у складі «містян» замість Холанда.


– Які ви бачите сильні сторони в Усика як у футболіста?


– Ми неодноразово грали з Усиком у футбол за ветеранів. Фізичні дані в нього прекрасні. У Сані чудове поняття футболу і бачення поля. Він у нас завжди грав у нападі й забивав багато голів. Типова дев’ятка. Повірте, Усик б’є з лівої ноги так само, як і з лівої руки. Якщо Саня прикладається до м’яча, то круглий летить – як із катапульти. На його шляху краще не перебувати, - сказав Нагорняк.


Бій Усик - Ф’юрі пройде 18 травня.


Фото: УАФ