17 травня 2024 09:50

Йожеф САБО: "Нехай мені дадуть зброю – воюватиму. Стріляти я вмію. Я свою країну до останнього захищатиму"

Колишній тренер Динамо та збірної України Йожеф Сабо поділився своєю думкою про війну та мобілізацію.


- Що думаєте про війну сьогодні?


– В Україну приїжджають високопоставлені західні політики, вони нас підтримують, але треба більше. Ввели б війська – інша річ! У нас не вистачає людей. Дуже багато хто просто втік з України, тонуть у Тисі. Йолки-палки! Я цього не розумію.

Ну як можна кинути у тяжкий момент свою батьківщину? Я з початку повномасштабної війни сиджу у Києві. Буде, що буде, я готовий до всього! Але в мене й на думці не було кудись бігти, хоча мені пропонували. Я на добу лише можу на Закарпатті з'їздити, відвідати могили батьків та братів. Всі!

Навіть якби ця сволота російська зайшла до Києва, я б нікуди не поїхав. Нехай мені дадуть зброю – воюватиму. Стріляти я вмію. Я свою країну до останнього захищатиму.

- А ви б змогли вистрілити в російську?

- У мирного не став би, а на полі бою - так! Російський солдат – це мій ворог. Тут чи він мене, чи я його.

– Бронь від мобілізації мають шість клубів УПЛ. Вже є випадки мобілізації футболістів Першої та Другої ліг. Яка ваша думка, футболісти мають воювати?

– Топові українські футболісти мають грати, але за блатом набирати не треба. У заявці українських клубів достатньо мати 20 гравців, не більше. Цього достатньо. У нас не Англія, де за три дні грають. Решті, від 25-ти років, треба брати зброю в руки та захищати нашу країну. Ну, не вистачає у нас людей в армії! Кожному з нас доведеться воювати.