15 травня 2024 16:28

У прем'єра Словаччини Фіцо стріляли на виїзному засіданні уряду, він у лікарні

Фото - https://depositphotos.com/ua/


У прем'єра Словаччини Роберта Фіцо стріляли під час виїзного засідання уряду. З пораненням його доправили до лікарні. Нападника затримали.


Про це повідомляють місцеві ЗМІ, зокрема, aktuality.sk.

Як пише видання, після засідання уряду в середу в Гандлові пролунали постріли. Стріляли у прем'єра Фіцо. Пізніше інформацію про постріли у прем'єр-міністра підтвердив речник міністерства внутрішніх справ країни Матей Нойман.

"Я чув три чи чотири постріли. Я бачив, як Фіцо підняли з землі. Згодом стрільця вдалося заспокоїти", — описав інцидент журналіст Даніель Вражда.

Як повідомляє джерело aktuality.sk, стрілка затримали.

Зазначається, що лише кілька людей чекали на майданчику біля будинку культури в Гандлові. Ще до прем’єр-міністра до них приходили інші члени урядового кабінету. Вони потиснули руки присутнім, але з ними нічого не сталося. Після стрілянини з місця події евакуювали трьох міністрів.


Віце-спікер парламенту Любош Блага заявив, що засідання Національної ради Словацької Республіки призупинено на невизначений термін через стрілянину в прем'єр-міністра.


Президентка Словаччини Зузана Чапутова рішуче засудила сьогоднішній напад на прем’єр-міністра Роберта Фіцо.


"Я в шоці. Я бажаю Роберто Фіцо багато сил у цей критичний момент, щоб оговтатися після нападу", — повідомили в пресслужбі палацу.