12 травня 2024 18:50

Максим Шацьких – про Ваната: "Йому підходить чемпіонат Іспанії, але йти з "Динамо" ще рано"

Легендарний нападник «Динамо», а нині головний тренер «Пахтакора» Максим Шацьких для «Динамоманії» поділився враженнями від гри Владислава Ваната цього сезону.


– Незважаючи на те, що кияни програли чемпіонську боротьбу, Владислав Ванат лідирує в бомбардирських перегонах і в цілому проводить чудовий сезон. Що ви думаєте про успіх цього форварда?


– Нападник повинен забивати. Головне для нападника – це стабільність. Якщо він демонструватиме таку стабільність протягом певного часу, тоді так, можна говорити, що це росте нападник високого рівня. Поки він молодий хлопець. Так, забиває, і це добре. Однак забивати голи – це його прямий обов’язок. Партнери створюють йому достатньо моментів, а його завдання – реалізовувати їх.


– Останніми місяцями в ЗМІ писали про інтерес до Ваната з боку «Лілля», «Бетіса» та інших клубів. Що для Владислава краще: провести ще деякий час у «Динамо», чи прийняти закордонний виклик?


– Я розумію і люблю лише тоді, коли ставиться підпис під контрактом. Писати про будь-який інтерес можна що завгодно. Там пів Італії цікавиться, пів Іспанії… Це все – таке діло. Ось як контракт підпише і перейде в якийсь клуб, тоді можна говорити, як він буде там почуватися і виглядатиме там. Поки йому ще рано йти. Ще як мінімум рік йому потрібно пограти за «Динамо».


– Враховуючи стиль гри Ваната, який з європейських топ-5 чемпіонатів підійшов би йому найбільше?


– Складно сказати. Я думаю, напевно, іспанський чемпіонат. В Італії буде важко, там більш контактний футбол. У Німеччині також такий агресивний і жорсткий футбол. Мабуть, в Іспанії, але головне потрапити у потрібні руки і знайти свою команду. Ось бачите, як Циганков і Довбик феєрять там. Я думаю, що мало хто спочатку міг сказати, мовляв зараз вони приїдуть і будуть там запалювати. Грають добре і впевнено. Вони там голи забивають, асисти роздають, тощо. Щодо Ваната, то всьому свій час, я вважаю.