12 травня 2024 14:02

У Бєлгороді обвалився під’їзд багатоповерхівки: влада РФ каже про "влучання снаряда"

У російському Бєлгороді 12 травня пролунали вибухи. У мережі повідомляють, що «обвалився під’їзд багатоповерхівки», пише російська служба Радіо Свобода.


Як зазначають у мережі, у Бєлгороді обвалився під’їзд багатоповерхового будинку з десятого до першого поверху. Під завалами можуть бути люди, причина руйнування невідома.

Російські ЗМІ пишуть про нібито «п’ятьох загиблих», проте інформація не підтверджена.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков традиційно звинувачує Україну в обстрілі та стверджує, що в начебто «в будинок влучив снаряд». У мережі пишуть, що «на будинок впала російська керована авіабомба».

Російські ЗМІ повідомили, що «у зруйнованому будинку обвалився дах. У цей момент там нібито працювали МНСники».

Згодом стало відомо, що Головний слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу щодо «терористичного акту» у Бєлгороді. У Міноборони РФ заявили, що нібито «житловий будинок пошкоджено уламком однієї зі збитих ракет «Точка-У».

Редакція Радіо Свобода наразі не може незалежно перевірити ці дані. Українське командування наразі не коментувало ситуацію.

Впродовж останніх місяців почастішали атаки безпілотників на нафтопереробні заводи в Росії. Київ підтвердив причетність до частини з них. Ці удари, ймовірно, є частиною спроби зменшити постачання палива російським військовим, а також могли б скоротити доходи від експорту, які Москва використовує для фінансування війни.