9 травня 2024 13:12

МЮ налаштований на довгостроковий проект і розглядає Саутгейта та Поттера. Клуб не вимагатиме результат від змінника тен Хага перший час

"МЮ" розглядає Гарета Саутгейта та Грема Поттера на посаду тренера.


Як стверджує The Telegraph, манкуніанці не обиратимуть наступника Еріка тен Хага лише на підставі його трофейного послужного списку, що підвищує шанси Саутгейта та Поттера обійняти цю посаду, якщо клуб вирішить звільнити нідерландця. За словами джерела, зміна тренера стає дедалі ймовірнішою після закінчення сезону.

Головний тренер збірної Англії входить до потенційних кандидатів на місце тен Хага. На відміну від інших претендентів, на його рахунку немає жодного виграного трофея як тренера, і, як стверджується, це не матиме вирішального значення. Однак у разі перемоги на чемпіонаті Європи цього літа Саутгейт може продовжити роботу до збірної до чемпіонату світу 2026 року. Інакше Саутгейт, як очікується, розгляне варіант із «МЮ».


Поки незрозуміло, чи готовий «Юнайтед» чекати до закінчення Євро, якщо вони звільнять тен Хага. У клубі вважають, що не варто ставити на чільне місце короткострокову вигоду, і хочуть будувати довгостроковий проект без необхідності завоювання трофеїв тут і зараз. Це буде додатковим стимулом для таких кандидатів, як Гарет Саутгейт та Грем Поттер, чиї повноваження для роботи в «Юнайтед» не ґрунтуються на їхній здатності здобути трофей за будь-яку ціну.

Зазначається, що майбутній спортивний директор Ден Ешуорт працював і з Саутгейтом, і з Поттером, допомагаючи наймати обох у збірну Англії та Брайтон. Однак це не виключає приходу Томаса Тухеля, який виграв Лігу чемпіонів з «Челсі», і який влітку залишить «Баварію», якщо він продемонструє готовність та бажання збудувати стабільний проект на «Олд Траффорд».