8 травня 2024 23:29

Петі: "Де Йонг повинен піти, він не приніс особливої користі за 5 років. "Барселоні" треба звернутися до своєї ДНК, академії"

Еммануель Петі закликав "Барселону" продати хавбека Френкі де Йонга.


«Я повністю погоджуюся з тим, що вони мають зробити ставку на свою молодь. Той факт, що зараз вони не отримують або не мають великих грошей, означає, що вони повинні звернутися до своєї ДНК, до академії, і ці хлопці є майбутнім клубом.

Уявіть собі реакцію вболівальників, якби вони виставили цих хлопців на продаж? Це був би землетрус. Ніхто б цього не зрозумів, починаючи з гравців, тому вони не мають іншого вибору, окрім як зберегти своїх найкращих молодих гравців і будувати команду навколо них.


Кращі клуби Європи мають концепцію, вони працюють над нею багато років, вони не змінюють свої плани кожен сезон, вони будують свою команду навколо кістяка, і ці молоді гравці повинні бути цим кістяком.

Де Йонг має покинути клуб. Він перебуває там уже чотири чи п'ять років і особливої користі не приніс. Він добрий футболіст, але не підходить «Барселоні». Йому варто піти, і, чесно кажучи, краще відправитися в Англію.


Є й інші гравці, для мене пріоритет повинен віддаватися найкращим молодим гравцям, але треба зберегти і досвідчених, таких як Ілкай Гюндоган. Але є й інші старі гравці, які мають покинути клуб наприкінці сезону.

Вони спричиняють величезні витрати у вигляді зарплати. Я сподіваюся, що «Барселона» проаналізує ситуацію та знайде правильні рішення влітку», – сказав колишній півзахисник «Блауграна» в інтерв'ю Grosvenor Sport.