8 травня 2024 12:29

Легенда збірної Франції накинувся на ПСЖ із критикою після вильоту з Ліги чемпіонів

Колишній захисник збірної Франції Біксант Лізаразю, який 1998 року став чемпіоном світу, а 2000-го допоміг команді виграти Євро, розкритикував «ПСЖ» і його наставника Луїса Енріке після вильоту з Ліги чемпіонів від «Боруссії» Дортмунд.


«Їм дуже не вистачило скромності. Отримавши Дортмунд у суперники, вони були впевнені, що вийдуть у фінал. Думаю, це було нешанобливо по відношенню до «Боруссії». Уже програвши 0:1 і постраждавши, Луїс Енріке сказав, що знає одну фразу французькою, і це фраза «Ми переможемо». Він висміювався. У якийсь момент усе повернулося - проти команди, яка в обох матчах виграла тактичну боротьбу.

У чому полягала тактика? Тренер Дортмунда ухвалив досить прості рішення. Вони дуже низько оборонялися, щоб не дати нападникам «ПСЖ» розігнатися. Вони грали дуже щільно. Це дуже, дуже добре працювало. Вони не дали «ПСЖ» проявити себе.

Перед матчем усі говорили про Луїса Енріке як про тактичного генія. Ми побачили, що це не так, тому що битву виграв Едін Терзич. Вони дивилися на «Боруссію» зверху вниз. Але ж ця команда вже вигравала Лігу чемпіонів у 1997-му. Це не просто якась там команда для цього турніру. Вони показали, що у них сталевий характер, і ідеально впоралися з тим, щоб стримати «ПСЖ», – заявив Лізаразю.