8 травня 2024 11:24

Збірна України і Євро-2024: в Бельгії відверто відповіли, чи зможуть підопічні Реброва обіграти команду Тедеско

Колишній вінгер низки бельгійських клубів Олег Ящук поділився думками стосовно того, чи може збірна України здобути перемогу над Бельгією в груповому етапі Євро-2024.



Вже влітку цього року збірна України відправиться до Німеччини для участі на чемпіонаті Європи-2024. У групі Е команда Сергія Реброва зустрінеться з Бельгією, Румунією та Словаччиною.

Ексфутболіст кількох бельгійських клубів Олег Ящук, який після завершення кар'єри працював у Андерлехті, має громадянство Бельгії і нині працює агентом, дав ексклюзивне інтерв'ю для сайту «Український футбол».

В ньому колишній вінгер тернопільської Ниви відповів на запитання щодо шансів збірної України обіграти Бельгію на Євро-2024.

«З жодною командою на такому рівні легко точно не буде. Це раніше можна було сказати, що якась збірна прохідна, країна не футбольна. Нині треба докласти чималих зусиль задля досягнення результату.

Мені дуже цікаво, як Україна зіграє з Бельгією. Зараз бельгійці не ті, що були пару років тому. Ось та збірна Бельгії могла боротися за перемогу на міжнародних турнірах. Зараз для них це нереально».

Також він поділився загальними очікуваннями від підопічних Реброва на цьому турнірі.

«Мінімальна задача, яку потрібно ставити – це вихід з групи. Вийшли – вже позитив, можна рухатися далі. А там вже як пощастить. Ми ж знаємо, що в деяких матчах везіння відіграє чималу роль. Як мінімум, потрібно виходити до 1/8 фіналу.

Можу сказати, що потенціал у цієї збірної серйозний. Особливо, якщо подивитися, хто з наших хлопців у яких європейських чемпіонатах виступає. Наразі наша національна команда дійсно солідна», – сказав Ящук для «УФ».

Під час ігрової кар'єри Олег Ростиславович виступав за ФК Львів, тернопільську Ниву, Андерлехт, грецький Ерготеліс, Серкль Брюгге, Вестерло та Брюсель.


Зазначимо, що у Вестерло наразі грає півзахисник збірної України Сергій Сидорчук.


Після завершення кар'єри футболіста, Ящук був тренером в академії Андерлехта, а потім асистентом головного тренера в основній команді та у складі U-21 цього ж клубу.


Євро-2024 пройде з 14-го червня по 14-те липня.