8 травня 2024 09:14

Журналіст: "Американська компанія пропонувала за "Чорноморець" 5 млн у.о. Кауфман сказав - 10 млн"

Український коментатор і журналіст Михайло Співаковський розповів про те, що у власників "Чорноморця" були пропозиції щодо продажу клубу.


"Були конкретні переговори і пропозиції від американської компанії ALLRISE CAPITAL INC (яка 2020 року викупила стадіон "Чорноморець", - прим). Там була озвучена сума умовно до 5 млн доларів або євро. І Борис Кауфман сказав - ні, 10 мільйонів.

Цікаво, що б було, якби покупці погодилися на 10... Кауфман би далі сказав 20?

Але річ у тім, що в 10 млн оцінюється клуб, у власності якого немає майже нічого. Вивіска, кілька футболістів, які залишаться? Якщо ми беремо інфраструктуру, база клубу в Совіньйоні, то вона вже кілька разів виставлялася на аукціон державою, але поки не продана. Те ж саме стосується старої бази на Архітекторській. Важко торгуватися за все це, просити такі гроші.


І головне - торгами займається людина, якій клуб не належить. За відкритою інформацією, відповідальна особа там - Анатолій Місюра, а кінцевий Бенефіціар пані Березовська. Обидві ці людини мають стосунок до Леоніда Клімова. Екс-де-факто власником клубу, і який зараз ним є де-юре. Які там домовленості між Кауфманом і Клімовим - знають тільки ці дві людини", - розповів Співаковський.