4 травня 2024 16:35

"Арсенал" зі Зінченком на лавці розібрався з "Борнмутом": Забарний провів на полі весь матч

У поєдинку 36-го туру АПЛ Арсенал переміг Борнмут (3:0) і зберіг за собою лідерство у чемпіонських перегонах. Українець без «канонірів» Олександр Зінченко всю гру провів у запасі, а оборонець «вишень» Ілля Забарний відіграв повний матч.


Олександр Зінченко п'яту гру встиг Арсеналу розпочав у запасі, а тому анонсоване українське дербі в АПЛ вийшло неповноцінним. Із двох наших легіонерів лише Ілля Забарний із Борнмута розпочав поєдинок на «Емірейтс» з його перших секунд.

Перший тайм поєдинку в Лондоні, незважаючи на значну перевагу господарів поля, порадував лише одним голом. Його з пенальті, після досить спірного фолу воротаря Борнмута Марка Траверса проти Кая Гаверца чітко реалізував Букайо Сака.

Після перерви Арсенал продовжував тримати хід гри під своїм контролем і на 70-й хвилині перевагу «канонірів» подвоїв Леандро Тросард, який завершив розгонисту атаку своїм влучним ударом.

А добив Борнмут і довів справу до погрому Деклана Райс, який забив на сьомій компенсованій хвилині гри.

Після 36 турів Арсенал має в активі 83 залікові бали та займає перший рядок у турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги. Відрив від Манчестер Сіті складає чотири очки, але команда Пепа Гвардіоли має ще дві гри в запасі.


Борнмут з 48-ма очками в активі розмістився на десятому рядку.