3 травня 2024 12:09
1

"Не піде, навіть якщо охорона насильно привезе": Леоненко назвав экс-тренера "Динамо", який ніколи не очолить "Шахтар"

Ексфорвард київського Динамо та національної збірної України Віктор Леоненко пояснив, чому Олександр Хацкевич ніколи не зможе стати головним тренером донецького Шахтаря.


5 квітня білоруський фахівець Олександр Хацкевич офіційно покинув посаду головного тренера Заглембє (Сосновець), який виступав у другому за рангом дивізіоні Польщі.


Напередодні відставки стався інцидент у ході якого агресивні фанати увірвалися на тренування команди та намагалися застосувати фізичну силу стосовно головного тренера. Відтоді 50-річний спеціаліст перебуває без роботи.


Колишній нападник Динамо (1992-1998) Віктор Леоненко в інтерв'ю FanDay.net відповів на питання про можливе повернення Хацкевича до українського футболу.


Експартнер білоруса по київському клубові вважає, що той може очолити будь-яку команду УПЛ, крім донецького Шахтаря.


«Наскільки я знаю, поки що він не може виїхати, бо робить паспорт. Ну а чому йому не очолити клуб в УПЛ? Він узяв у Польщі хрінь, але навіть туди намагався прилаштувати українців.

Після Динамо він може очолити в Україні будь-який клуб, крім Шахтаря. У Шахтар Хацкевич не піде навіть якщо його туди охорона насильно привезе, тому що він динамівець».

Крім фактору динамівського патріотизму - Хацкевич не піде в Шахтар, бо кроти його ніколи не запросять. На жаль (у порівнянні із динамівським менеджментом) у них набагато рідше беруть низькоякісних гравців та тренерів, а рівень якості Хацкевича як тренера - ми всі мали змогу бачити. І вже не тільки ми, а і декілька інших команд.