2 травня 2024 00:00

"Боруссія" Дортмунд здобула перемогу над ПСЖ у першому матчі півфіналу Ліги чемпіонів

Борусія Дортмунд і ПСЖ зіграли перший матч півфіналу ЛЧ 2023/24. Звіт та рахунок матчу читайте на Спорт 24.


Ліга чемпіонів 2023/24, перший матч півфіналу

Борусія Д – ПСЖ – 1:0

Гол: Фюлькруг, 36

Обидві команди на попередній стадії пройшли іспанських суперників. ПСЖ розібрався з Барселоною, а Борусія Д дотиснула Атлетіко. Ще одна спільна риса – камбеки після поразок у перших матчах.

Цю зустріч приймав Дортмунд і дуже солідно провів перший тайм. Підопічні Терзіча наглухо закрили тріо Барколя-Мбаппе-Дембеле, а самі часто загрожували воротам Доннарумми.

Маркіньйос за 6 хвилин пройшов шлях від героя до антигероя. Капітан ПСЖ головою сміливо прийняв гармату Брандта, але потім позиційно помилився під час гола. Шлоттербек виконав розкішне закидання на Фюлькруга, який уникнув офсайду якраз завдяки Маркіньйосу і спокійно реалізував момент.

Забітцер перед свистком на перерву мав подвоювати перевагу Борусії, але з вбивчої позиції пробив у Доннарумму. ПСЖ за весь тайм не завдав жодного удару в площину і награв на жалюгідні 0,10 xG. Ще одна проблема французів – травма Лукаса Ернандеса, якого замінив не надто досвідчений Беральдо.

Комада Луїса Енріке кинулася виправляти статистику з перших секунд після відпочинку. Барколя ударом по центру нарешті змусив Кобеля працювати. Якщо кіпер Борусії був безсилим, то на поміч приходив каркас. Упродовж однієї атаки Мбаппе та Хакімі струснули різні стійки! Маркіньйос геніально вирізав на Руїса, але той зовсім не вміє грати головою.


Дортмунд поступово оговтався і мав свої моменти. Найкращий – у того-таки Фюлькруга. Санчо пролетів правим флангом та зручно віддав форварду а район 11 метрів, але Ніклас запустив м'яч над воротами.

Усман Дембеле другий раунд поспіль грав проти колишньої команди. Вінгер добряче покуражився з Барсою, тут також мав дві нагоди забити. Першу парирував Кобель, а друга полетіла дуже неточно. У відповідь Санчо виводив Брандта на рандеву з Доннаруммою – Маркіньйос дивом виніс у підкаті.

Гра скидалася на бездумну бійню Борусії й Атлетіко, але цього разу реалізація кульгала. Удар Фюлькруга так і залишився єдиним точним до фінального свистка. 7 травня ПСЖ потрібно сподіватись на повторення сценарію проти Барселони.