30 квітня 2024 23:55

"Баварія" та "Реал" не виявили переможця у першому півфіналі Ліги чемпіонів: Лунін пропустив у ближній кут та з пенальті

30 квітня у першому матчі півфіналу Ліги чемпіонів зіграли Баварія та Реал Мадрид. Український голкіпер Реала Андрій Лунін потрапив до стартового складу команди.


У чвертьфіналі мадридський клуб вибив із турніру Манчестер Сіті, а Баварія пройшла лондонський Арсенал. Для цих суперників це була восьма очна дуель у півфіналах ЛЧ. Попереднє протистояння команд відбулося у півфіналу Ліги чемпіонів сезону 2017/2018. Тоді в Мюнхені «галактикос» здобули перемогу з рахунком 2:1, а у матчі-відповіді була зафіксована нічия – 2:2.


Реал забив на 24-й хвилині. Тоні Кроос класною передачею на Вінісіуса розрізав оборону Баварії, бразилець переграв Мануеля Ноєра та відкрив рахунок.


Баварія перевернула гру на початку другого тайму. Лерой Сане у правому куті штрафного майданчика Реала обіграв Ферлана Менді та пробив у ближній кут, Лунін не дістав м'яч. А вже через кілька хвилин Баварія заробила пенальті, Гаррі Кейн переграв Луніна з 11-метрової позначки.


Реалу вдалося відігратися на 83-й хвилині після того, як Родріго заробив пенальті. Вінісіус оформив дубль та врятував команду від поразки.


Статистичний портал WhoScored оцінив гру Луніна на 6,6 бала, Sofascore поставив українцю 6,9 бала.


Матч-відповідь відбудеться 8 травня у Мадриді. Початок гри о 22:00.


Ліга Чемпіонів, півфінал, перший матч


"Баварія" – "Реал Мадрид" 2:2


Голи: Сане (53), Кейн (57, з пенальті) — Вінісіус (24, 83, з пенальті)


"Баварія": Нойєр — Кімміх, Дайєр, Кім, Мазрауі — Лаймер, Ґорецка (Ґеррейру, 46) — Сане (Девіс, 87), Мюллер (Ґнабрі, 80), Мусіала — Кейн


"Реал Мадрид": Лунін — Васкес, Начо (Камавінґа, 65), Рюдіґер, Менді — Вальверде, Тчуамені, Кроос (Діас, 76) — Беллінгем (Модрич, 76) — Родріґо (Хоселу, 87), Вінісіус


Попередження: Мазрауі (43), Кім (83) — Кроос (64), Васкес (90+1)