29 квітня 2024 13:46

Тьягу Сілва залишає "Челсі": "Я приїхав на рік, а залишився на чотири. Сподіваюся якось повернутися"

Тіаго Сілва залишає "Челсі".


Лондонці оголосили, що 39-річний захисник піде з клубу на правах вільного агента після закінчення сезону.


«Челсі» багато означає для мене та для моєї родини. Я приїхав сюди з наміром залишитися лише на рік, а в результаті вдалося затриматися на чотири роки.


«Мої сини грають за «Челсі», і я дуже пишаюся тим, що є частиною сім'ї «Челсі» – буквально, тому що мої сини грають тут. Я сподіваюся, що вони зможуть продовжити свою кар'єру у цьому переможному клубі, частиною якого мріють стати багато гравців.


Я думаю, що в усьому, що я робив тут протягом чотирьох років, завжди викладався повністю. Але, на жаль, у всього є початок, середина та кінець. Я сподіваюся залишити двері відчиненими, щоб у найближчому майбутньому повернутися, хоч і в іншій ролі. Це невимовна любов. Я можу тільки подякувати вам.



Я розпочинав кар'єру в Челсі під час пандемії, коли на стадіоні не було вболівальників. Але завдяки соціальним мережам це стало для мене чимось особливим, а потім, коли вболівальники почали повертатися на стадіон і життя повернулося в нормальне русло, я почав відчувати велику прихильність та повагу до того, що я почав тут.


Прощатися важко і за звичайних обставин, але коли є взаємне кохання, це ще важче. Але "синій" одного разу - "синій" назавжди.

Завдяки тому, як я прийшов у клуб, завдяки підтримці клубу, я став лідером, хоч і не відчував цього, будучи новачком. Завжди важко інтегруватися у новий колектив, але поступово став частиною групи, і Лемпард зіграв у цьому велику роль. Я вдячний йому за це.


То була мрія. Навіть у своїх найсміливіших мріях я не уявляв, що зможу досягти таких успіхів і виграти один із головних професійних турнірів – Лігу чемпіонів – в одному з найбільших клубів світу.

Прощання – це для тих, хто йде і не повертається. Я сподіваюся якось повернутися», – сказав Сілва.

У складі "Челсі" Тіаго провів 151 матч і виграв Лігу чемпіонів, Суперкубок Європи та клубний чемпіонат світу.