27 квітня 2024 15:38
2

СК "Дніпро-1" - "Динамо" 1:2. Звіт про матч. Динамівський характер

«Динамо» завітало у гості до «Дніпра-1» у рамках 26-го туру чемпіонату України. Попри розмови, що гру можуть перенести до Києва через часті обстріли в Дніпрі, поєдинок відбувся все ж на полі команди Юрія Максимова.


Головний тренер «біло-синіх» Олександр Шовковський не став нічого змінювати у стартовому складі, обравши на протистояння з дніпрянами тих самих футболістів, які з’явилися з перших хвилин у матчі з «Поліссям» (3:0). До слова, київська команда вийшла такою одинадцяткою: Бущан – Тимчик, Попов, Михавко, Вівчаренко – Андрієвський, Шапаренко, Буяльський, Ярмоленко, Кабаєв – Ванат.


Початок матчу виявився спокійним – протягом стартових хвилин моментів узагалі не було. Вперше гострота біля воріт з’явилася на 10-й хвилині, коли Ванат після подачі кутового скидав головою на дальню стійку, а Шапаренко, намагаючись пробити, сфолив проти Волинця. Швидко створити ще щось команди не змогли, адже на 15-й хвилині гру призупинили через повітряну тривогу, яка тривала понад півгодини.


Після відновлення поєдинку гра також довго проходила без моментів. Так, були перспективні закидання від Шапаренка і прострільна передача від Вівчаренка, але оборона господарів ці спроби нівелювала. Якщо говорити про перший дійсно хороший шанс, то він виник у Ваната на 31-й хвилині: Кабаєв з лівого флангу виконав пас у центр, а Владислав спробував замкнути цю передачу ударом в ближній кут – рикошет і повз ворота.


Здавалося, що за такої прагматичної гри команди підуть на табло з нулями на табло, і все до цього йшло. Однак на 43-й хвилині «Дніпро-1» зміг використати свій перший хороший момент і вийшов уперед: Сваток виконав довгу передачу в напрямку Гуцуляка, той видряпав м’яч у Михавка та Попова, вийшов на ударну позицію й з гострого кута пробив повз Бущана – 0:1.


На 2-й тайм підопічні Олександра Шовковського вийшли вкрай зарядженими, і на 49-й хвилині такий бойовий настрій «Динамо» допоміг зрівняти рахунок. Кабаєв розігнав атаку, внаслідок якої у штрафному майданчику сталася метушня, і сам же Владислав цією метушнею скористався. Після відскоку від захисника Кабаєв підібрав м’яч і з вигідної позиції пробив під поперечку – 1:1.


Після забитого м’яча «біло-сині» продовжили володіти ініціативою. Тимчик намагався загрожувати підступними прострілами з правого флангу, Михавко не цурався шукати партнерів довгими закиданнями, а Шапаренко одного разу спробував Волинця застати зненацька дальнім ударом – усі спроби виявилися безуспішними.


На 71-й хвилині Бражко небезпечно стріляв здалеку, однак м’яч після рикошету від захисника опинився в руках у Волинця. Дніпряни відповіли не менш гострою спробою, коли буквально за 3 хвилини зі забити зі штрафного намагався Леднєв – м’яч просвистів поруч зі стійкою. Після цього у «Динамо» ще мали моменти Ванат і Буяльський – обидві спроби результату не принесли. Натомість у господарів на 80-й хвилині підступно пробивав Пасіч, але Бущан зробив сейв.


Звісно, на останніх хвилинах «Динамо» намагалося атакувати, аби вирвати перемогу. На 88-й хвилині під час кутового біля воріт «Дніпра-1» трапився неоднозначний епізод, коли Бражка відверто збили у штрафному майданчику, але арбітр вирішив, що це не пенальті. А вже за мить Тимчик під час атаки господарів на емоціях ззаду стрибнув у ноги Очеретьку, за що отримав пряму червону картку і залишив киян у меншості.


Хай там як, попри гру вдесятьох, динамівці все ж змогли проявити характер. На 90-й хвилині Бражко розігнав атаку, помітив підключення Супряги, віддав на нього передачу, а той прострілив на Ваната, який замкнув цей пас і забив у ворота «Дніпра-1» – 2:1.


У компенсований час підопічні Юрія Максимова організували фінальний штурм, однак кияни завдяки надійній грі Бущана змогли вистояти, втримали позитивний результат і здобули важливу перемогу. Боротьба за чемпіонство триває!

Я же все сделал для победы, как Вы днепряне меня подвели, плакали мои премиальные.
"Лучшим" в матче был арбитр Иванов. Дождемся детектора лжи? Похоже,что стимулирован был не только Днепр,но и судья.