26 квітня 2024 23:08

"У нас багато питань до воротаря. Йдемо на детектор брехні": директор "Кременя" відреагував на скандал із "Металістом"

Директор Кременя Андрій Філь в ексклюзивному інтерв’ю «УФ» розповів про підозру УАФ щодо можливого маніпулювання результатом матчу кременчуцької команди з харківським Металістом.


У суботу, 26 квітня, Металіст обіграв Кремінь (2:1) в шостому турі групи вибування Першої ліги. Після поєдинку стало відомо, що новий голова Комітету з етики та чесної гри УАФ Андрій Давиденко розпочав перевірку за фактом можливого впливу або маніпулювання на результат цієї гри.


Сайт «Український футбол» зв'язався з директором Кременя Андрієм Філем, який ексклюзивно прокоментував цю скандальну новину.


«Не розумію, як наш воротар може пропускати в таких епізодах»


– Андрію Віталійовичу, новий голова Комітету з етики та чесної гри УАФ Андрій Давиденко розпочав перевірку за фактом можливого впливу або маніпулювання на результат матчу Металіст – Кремінь (2:1). Що ви можете сказати щодо цієї новини?

– Президент клубу сказав, що ми у неділю йдемо на детектор брехні. Я, як директор клуб, головний тренер команди Ігор Климовський і воротар Арсеній Коркодим. Ми будемо відповідати на питання, чи були якісь домовленості щодо цього матчу.


Ми після гри розбиралися з цією ситуацією, були серйозні розмови. Це дуже неприємно. Я не розумію, як наш воротар може пропускати в таких епізодах.


– Це УАФ запропонував пройти перевірку на детекторі брехні?

– Ні, це наш клуб так вирішив. Ми самі добровільно йдемо на детектор брехні і результати відправимо в УАФ. Якщо УАФ хоче зробити перевірку на детекторі нашої команди, ми готові всі це зробити.


«Арбітриня матчу Софія Причина «вбила» гру»


– Можливо, до початку матчу ходили якісь підозрілі розмови?

– Не було ніяких розмов, не було ніяких дивних передумов до того, що сталося.


Можу сказати, що арбітриня матчу Софія Причина «вбила» гру, вона посадила на картки наших футболістів, які борються жорстко. Коли був вихід один на один з голкіпером, вона не показала червону картку футболісту Металіста, який зробив фол. В іншому епізоді вона не дала жовту картку капітану харківської команди на порушенні правил на Галояну.


Тому ще раз повторюю, ми всі готові йти на детектор брехні і готові відповідати на питання. Ми не ховаємося, будь ласка. До футболістів питань мало, вони працювали на полі, але чому були пропущені такі м’ячі – у нас дуже багато питань до воротаря.


– Я так зрозумів, що у керівництва і тренерів є питання саме до голкіпера?

– Дуже великі питання. Тому ми повністю відкриті і готові співпрацювати з УАФ.


***


Кремінь займає останній, 20-й рядок в турнірній таблиці Першої ліги групи Вибування, маючи у своєму 17 залікових балів.


В наступному турі команда з Кременчука вдома прийматиме хмельницьке Поділля. Матч заплановано на 4 травня. Стартовий свисток має прозвучати о 15:00.