26 квітня 2024 19:37

Мороз назвав умову, за якої збірна України U-16 виграє Турнір розвитку УЄФА

Юнацька збірна України (U-16) з футболу провела свій другий поєдинок на Турнірі розвитку УЄФА в Естонії, взявши гору над господарями – 3:1.


Керманич нашої збірної Юрій Мороз ексклюзивно для Sport.ua оцінив виступ своїх підопічних на старті змагань:


- Нічию в першому турі з північноірландцями в основний час – 2:2 і програш у серії пенальті – 6:7 та вікторію над естонцями, слід визнати справедливими.


В порівнянні зі стартовим поєдинком з естонцями я більш ніж наполовину змінив склад, бо бажано, аби всі підопічні були забезпечені ігровою практикою. Сприяє цьому й те, що дозволено проводити аж девять замін. Це важливо й тому, що йдеться про міжнародний досвід.


Вважаю, що хлопці додають, передусім, у командних діях. Звітний турнір цінний в плані інформативності. Українська збірна цієї вікової категорії зібралася вперше і я відразу попередив підопічних, що нікому місце в основі не гарантоване. В Естонії буду мати можливість переконатися, хто чого вартий.


Слід уточнити, що в мене, як кажуть, на олівці ще є група потенційних збірників. Ось чому, коли восени будемо визначатися з тими, хто буде представляти Україну в кваліфікаційному раунді юнацького чемпіонату Європи, то буде з кого вибирати.


А в заключному турі змагань в Естонії змагатимемося з ровесниками з Люксембурга, в активі яких дві перемоги, одна з яких по пенальті. Якщо 28 квітня візьмемо гору в основний час, то займемо перше місце, – сказав Мороз.