25 квітня 2024 22:44
1

В Ірані винесли смертний вирок реперу, який підтримував Україну

У середу, 24 квітня, адвокат відомого іранського репера Тумаджа Салехі повідомив, що перший відділ Ісфаханського революційного трибуналу виніс його підопічному смертний вирок за звинуваченням у "сіянні нечисті на Землі".

За фактом, Тумаджа стратять не лише за те, що він закликав іранців виходити на вулиці, а й за те, що той сам брав активну участь у протестах, подаючи приклад іншим.

До слова, Тумадж нерідко відкрито висловлював свою підтримку Україні в соцмережах та навіть своїй творчості. Наприклад, 28 лютого він написав у соцмережі Х наступне: "Україна прямо зараз усім нагадує, що навіть якщо ти наддержава світу, ти не можеш так просто завоювати націю, що згуртувалася". Війні в Україні репер присвятив свій трек під назвою "Сліпа крапка", і кліп на цю пісню, в якій Тумадж пов'язав собі на руку українську стрічку.

Слід додати, що Тумадж Салехі дуже популярний серед іранців, як Жадан та Вакарчук – для українців лише в одній особі. Іранці неодноразово попереджали аятол, що якщо Тумадж буде страчено, то режим жорстоко за це поплатиться.

дремучее средневековье -полотенца ухватились за власть и умерщвляют всех несогласных как и ихние собратья кацапы