24 квітня 2024 19:17

Маркес може залишити "Барселону Б", якщо Хаві залишиться. Рафаель хоче попрацювати у дорослому футболі

Рафаель Маркес може залишити систему "Барселони" влітку.

За інформацією Mundo deportivo, мексиканський фахівець може залишити «Барселону Б», якщо Хаві змінить своє рішення про звільнення з клубу влітку.

Раніше наголошувалося, що Маркес – головний претендент на заміну іспанцю на посаді головного тренера першої команди. Однак, якщо Хаві залишиться, Маркесу буде запропоновано третій сезон у другій команді, і, як стверджує джерело, сьогодні немає впевненості, що він ухвалить пропозицію.


Контракт мексиканця закінчується у червні 2024 року, і 45-річний тренер, який поки не отримав пропозиції щодо продовження, вивчає та оцінює всі можливі варіанти.

Так, Маркес може розглянути можливість переходу у дорослий футбол і, отже, поліпшення ситуації як у професійному, і у фінансовому плані. Сценарій, за якого Маркес може залишитися головним тренером другої команди, – це просування команди до другого іспанського дивізіону.

Зазначається, що президент Барселони Жоан Лапорта відіграє основну роль. Завдяки їхнім близьким стосункам та довірі один до одного президент – єдиний, хто може переконати його залишитись у клубі. Маркес дуже вдячний йому за те, що він зробив ставку на його повернення до клубу.