24 квітня 2024 19:03

Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Робимо все для того, щоб гравці U-19 приєдналися до лав національної команди"

Головний тренер збірної України U-19 Дмитро Михайленко розповів, який футбол хоче бачити у виконанні своєї команди.


«Передусім, я хочу наголосити: ми все робимо для того, щоб наші гравці приєдналися до лав першої національної команди. Ми намагаємось грати у сучасний футбол – такий, як грає національна команда. Націлюємо гравців насамперед не хвилюватися, не боятися робити помилки та грати у сучасний футбол.

Що ми маємо на увазі? Це грати з позиції сили навіть якщо ми граємо проти дуже хорошого супротивника, не боятися, не притискатися до своїх воріт, а намагатись нав'язувати свою силу, свою волю супротивникові.


Грати в пас, від своїх воріт виходити через умовні комбінації, створювати більшість, грати між лініями, багато загрожувати воротам. І якщо противник володіє м'ячем, то бути активним, не боятися пресингувати його якнайвище, і якщо він проходить нас – швидко повертатися за лінію м'яча.


Такі звичайні речі це дуже легко так говорити, але дуже багато потрібно працювати і доносити до людей. Але ми можемо це робити. У нас дуже хороша молодь і вони грають у клубах, які так грають – це «Динамо», «Шахтар», «Дніпро-1». І гравці, які за кордоном – вони також намагаються грати у сучасний футбол», – сказав Михайленко.


Фото - СК "Днiпро-1"