18 квітня 2024 16:36

WP: Кремль секретним документом дав доручення російським дипломатам розгорнути широкомасштабну підривну кампанію проти Заходу

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Кремль секретним документом дав доручення російським дипломатам розгорнути широкомасштабну підривну кампанію проти Заходу. Згідно з таємним документом Міністерства закордонних справ Росії, воно розробляло плани послаблення своїх західних супротивників, включаючи Сполучені Штати, і використання війни в Україні для створення світового порядку, вільного від того, що воно вважає американським домінуванням, повідомив The Washington Post.


У секретному додатку до російської офіційної — і публічної — «Концепції зовнішньої політики Російської Федерації» міністерство закликає до «наступальної інформаційної кампанії» та інших заходів, що охоплюють «військово-політичну, економічну та торговельну та інформаційно-психологічну сфери» проти «коаліція недружніх країн» на чолі зі США.


«Нам потрібно продовжувати коригувати наш підхід до відносин з недружніми державами», — йдеться в документі 2023 року, який виданню The Washington Post надала європейська розвідка. «Важливо створити механізм пошуку вразливих місць їхньої зовнішньої та внутрішньої політики з метою вироблення практичних кроків для послаблення опонентів Росії».


Документ вперше надає офіційне підтвердження та кодифікацію того, що багато хто з московської еліти називає гібридною війною проти Заходу. Росія прагне підірвати підтримку України Заходом і порушити внутрішню політику Сполучених Штатів і європейських країн за допомогою пропагандистських кампаній, що підтримують ізоляціоністську та екстремістську політику, йдеться в документах Кремля, про які раніше писало WP. Він також прагне змінити геополітику, зближуючись з Китаєм, Іраном та Північною Кореєю, намагаючись змінити поточний баланс сил у світі.


«Результат спеціальної військової операції багато в чому визначить контури майбутнього світопорядку», — йдеться у документі.


Дипломати розглядаються як ще один підрозділ російської армії у цій війні. Щоб досягти успіху у глобальній спецоперації, «на вирішення зазначених завдань мають бути переорієнтовані кадрові, фінансові та організаційні ресурси МЗС.