12 квітня 2024 20:32

В.о. глави RFEF став підозрюваним у справі про корупцію під час укладання контракту із Саудівською Аравією. Він приїхав на суд як свідок

Педро Роча, в.о. глави RFEF може бути причетний до порушення закону.


Наразі в Іспанії ведеться розслідування у зв'язку з ознаками корупції та відмивання грошей, виявленими в угоді про проведення Суперкубку Іспанії у Саудівській Аравії. Згідно з умовами договору, RFEF отримує по 40 млн. євро щорічно.


20 березня Громадянська гвардія Іспанії провела обшуки в будівлі Королівської іспанської футбольної федерації, а також більш ніж у 10 будинках, у тому числі екс-глава федерації Луїс Рубіалес.


As повідомляє, що Педро Роча, виконуючий обов'язки керівника RFEF і єдиний кандидат на цю посаду, сьогодні з'явився до суду Маджадахонди як свідок. Він почав давати свідчення у справі, але через годину засідання було перервано у зв'язку з проханням змінити процесуальний статус працівника адміністративного апарату федерації. Тепер Роча теж перебуває під слідством.

Слід зазначити, що у своїх свідченнях він поклав усю відповідальність за можливі порушення на Рубіалеса та його радника Томаса Гонсалеса Куето. Про контракт із Саудівською Аравією Роча, за його словами, не знав, оскільки був призначений віце-президентом RFEF через рік після його укладання і надалі його не обговорював.

Також в.о. глави федерації заявив, що про причетність екс-захисника збірної Іспанії Жерара Піке до переговорів між сторонами він взагалі дізнався з преси.