19 лютого 2024 17:33

Судячи з усього, загиблим в Іспанії українцем не є льотчик, який викрав військовий вертоліт

Судячи з усього, загиблим в Іспанії українцем не є льотчик, який викрав гелікоптер українській стороні, пише видання «Обережно, новини».


Іспанські ЗМІ, на які посилалися російські видання, вказують на інший вік загиблого і не розкривають його особистість.

14 лютого кілька іспанських ЗМІ, включаючи ABC та Levante-EMV, повідомили про вбивство “33-річного українця” у місті Вільяхойос. Стверджувалося, що 13 лютого поліція виявила тіло із кульовими отворами біля гаража. Силовиків викликав сусід чоловіка.

Вік загиблого (33 роки) та вік Кузьмінова не збігаються, йому 28 років.

Про те, що загиблим був саме Кузьмінов, повідомив проект Eureka News з посиланням на «неофіційну інформацію» від нацгвардії у своєму профілі Х. ЗМІ стверджувало, що Кузьмінов «недозволено поводився», зловживав спиртним і багато розповідав про своє минуле і сьогодення. Також обліковий запис припустив, що Кузьмінова могли вбити українські спецслужби.

Це ЗМІ не має сайту, тільки обліковий запис у X і телеграм-канал. У ньому дані про особу Кузьмінова було представлено як «неофіційну інформацію» від представників іспанської Громадянської Гвардії. Незважаючи на 24 тисячі передплатників у іспанського акаунту EurekaNews, пост про загибель Кузьмінова оцінили всього чотири особи, зазначило видання. Таким чином, найімовірніше новина про смерть Кузьмінова — вкидання.