10 лютого 2024 12:52

Розвідка Британії оцінила удари України по аеродрому Бельбек

Фото - ua.depositphotos.com


Розвідувальне співтовариство Міністерства оборони Великої Британії оцінює, що останній удар сил України по аеродрому Бельбек в окупованому Криму ще більше підірвав потенціал російської авіації.


Джерело: огляд британської розвідки від 10 лютого, "Європейська правда"


Деталі: Там нагадують, що 31 січня Україна завдала удару по російському аеродрому Бельбек у Криму, в результаті чого був знищений "бункер координаційного центру радіолокаційного контролю".


"Це майже напевно погіршить здатність Росії координувати повітряну діяльність у Чорноморському регіоні, збільшуючи залежність від і без того перевантаженого парку літаків A-50, а також на все більш виснажених досвідчених фахівців, які можуть керувати повітряними операціями", – йдеться в огляді.


Як пояснює британська розвідка, російська доктрина передбачає значну роль наземних пунктів управління для координації повітряних сил, особливо винищувачів, зокрема й в умовах повномасштабного вторгнення в Україну.


З огляду на необхідність дій в Україні, припускають автори огляду, "майже напевно, що російські пілоти і наземний персонал зараз страждають від бойової втоми".


"Будь-які подальші удари по критично важливих вузлах координації в Криму майже напевно посилять цей тиск, створюючи підвищену ймовірність помилки або прорахунку", – підсумовують там.