9 лютого 2024 22:25

"МанСіті" загрожує судом АПЛ через посилення правил щодо угод між структурами з одним власником

«Ман Сіті» загрожує судом через правила щодо клубів з одним власником.




За даними Sky News, клуб АПЛ, ймовірно «Манчестер Сіті», пригрозив зверненням суд у зв'язку з пропозиціями Прем'єр-ліги щодо реформування правил щодо угод між організаціями, що пов'язані між собою.




20 клубів вищого англійського дивізіону, у тому числі "Арсенал", "Брентфорд", "Челсі" та "Манчестер Юнайтед", були повідомлені в четвер про те, що один із клубів поінформував Прем'єр-лігу про те, що може вдатися до розгляду, щоб запобігти прийняттю змін.

Йдеться про правила щодо угод між заінтересованими сторонами, які мають забезпечити рівні умови для англійських команд. Ці правила не дозволяють клубам укладати комерційні угоди за завищеними цінами для забезпечення витрат ще більших сум на гравців.

Один із клубів заявив, що ці пропозиції є незаконними. У п'ятницю з'явилися повідомлення про те, що «Ман Сіті», якому вже пред'явлено 115 звинувачень у порушенні правил фінансового фейр-плей, був клубом, який заперечував реформи.


Передбачається, що «міщани» повідомили Прем'єр-лізі, що подібні зміни до правил були незаконними з погляду англійського законодавства про конкуренцію.


"Манчестер Сіті", що належить інвесторам з Абу-Дабі, раніше висловлював незгоду з посиленням правил. Нагадаємо, що у листопаді клуби АПЛ не домовилися про заборону переходів на правах оренди між командами одного власника – забракло одного голосу. Стверджується, що Сіті був проти.


The Athletic також підтверджує інформацію про те, що клубом, який пригрозив судом через посилення правил щодо угод між структурами з одним власником, був саме «Манчестер Сіті».


"Ман Сіті" - флагманський клуб холдингу City Football Group, до якої також входять "Баїя" (Бразилія), "Ломмел" (Бельгія), "Нью-Йорк Сіті" (США), "Мельбурн Сіті" (Австралія), "Монтевідео" Сіті Торке» (Уругвай), «Жирона» (Іспанія), «Йокогама Ф Марінос» (Японія), «Труа» (Франція), «Мумбаї Сіті» (Індія), «Сичуань» (Китай), «Палермо» (Італія) ) та клуб-партнер «Болівар» (Болівія).