7 лютого 2024 18:14

"Барса" посилить заходи щодо економії води на тлі НС через посуху в Каталонії. Клуб зобов'язався скоротити споживання підземних вод на 50% у 2024-му

«Барселона» посилить заходи щодо економії води через посуху в Каталонії.


Раніше женералітет Каталонії оголосив режим надзвичайної ситуації через рекордну посуху.

Прес-служба «Барселони» повідомила, що клуб інвестує понад 2 млн. євро у використання стічних вод для своїх систем водопостачання, що дозволить скоротити споживання питної води на 30%. 2024 року клуб зобов'язався скоротити використання підземних вод на 50%. Також зазначається, що роботи з відновлення полів, заплановані на кінець сезону, будуть проведені лише на ділянках, які найбільше потребують оновлення.

З квітня минулого року "Барселона" відмовилася від поливу полів зі штучним покриттям. У дні матчів чоловічої, жіночої та молодіжної команд натуральні газони поливаються один раз замість трьох – за годину до початку гри.

«Барселона» також працює над скороченням споживання енергії та вторинною переробкою матеріалів. Так, під час будівельних робіт у рамках проекту Espai Barça переробляються бетон та сталь. Це дозволяє скоротити викиди вуглекислого газу на 50%, що також призводить до економії води.