22 квітня 2008 13:23

Пресс-релиз милиции по поводу событий в Ахтырке


20 квітня у Охтирці Сумської області з 16 до 18 годині на стадіоні „Нафтовик” проводився футбольний матч між командами вищої ліги чемпіонату України між командами „Нафтовик - Укрнафта” та „Динамо - Київ”. На перегляді футбольного матчу були присутні приблизно 5 000 глядачів, з яких 600 осіб - вболівальники „Динамо”. Безпосередньо на охорону громадського порядку пфд час проведення матчу були задіяні, крім співробітників Охтирського міськвідділу міліції, додатково були задіяні придані сили УМВС України в Сумській області та створено резерв у кількості 62 співробітників. Всього на охорону громадського порядку було задіяно 227 правоохоронців.

За 5 хвилин до закінчення матчу з боку вболівальників, які прибули з Києва, були вчинені хуліганські дії у вигляді брутальної лайки, зриву з трибун для глядачів пластикових сидінь, киданні їх на футбольне поле та у співробітників міліції, вчиненні бійки між собою та вболівальниками футбольного клубу „Нафтовик - Укнафта”.

Для припинення хуліганських працівниками міліції були застосовані спеціальні засоби – гумові кийки.

В Охтирський МВ за порушення громадського порядку під час проведення футбольного матчу було доставлено 18 осіб. На 15 осіб з числа затриманих були складені адміністративні протоколи по ст.. 173 КпАП України, серед яких 14 осіб – вболівальники команди „Динамо”, 1 особа – мешканець Охтирки.

За медичною допомогою в Охтирську ЦРЛ звернулося 11 осіб, з яких – 4 мешканці Охтирки, 6 мешканців Києва та 1 працівник УМВС України в Сумській області. Всім звернувшимся особам була надана медична допомога, після чого вказані особи були відпущені за місцем проживання.

Заяв та повідомлень про неправомірні дії працівників міліції не надходило.

СЗГ УМВС України в Сумській області