28 грудня 2023 17:32

Британець південноазіатського походження звинуватив "Ліверпуль" у расовій дискримінації та подав на клуб до суду через відмову у прийомі на роботу

Проти «Ліверпуля» подали позов про расову дискримінацію.


Як повідомляє The Guardian, британець південноазіатського походження Асад Фарук подав до суду на «Ліверпуль» після відмови у прийнятті на адміністративну посаду у листопаді. Він стверджує, що, незважаючи на наявність освіти у сфері управління стадіонами та заходами, а також досвіду роботи у «Тоттенхемі» та на ЧС-2022 у Катарі, вибір був зроблений на користь менш досвідченого кандидата. За словами Фарука, згодом найнятого співробітника перевели на іншу посаду, найнявши на його місце іншого працівника, який не має досвіду роботи у футболі.

«Як уродженець Південної Азії, я дуже старанно працював, щоб пробитися, але, схоже, ніхто не надасть мені жодних можливостей. Я більш ніж здатен працювати [у Ліверпулі]. Я не збираюся відмовлятися від цього, бо вони стверджують, що виступають за різноманітність, за прихід південноазіатів до футбольної індустрії, а потім не дають нам шансу.

Якщо у вас є проблема з різноманітністю, як можна надати комусь посаду на тимчасовій основі, коли він явно не відповідає посадовій інструкції, а потім найняти його на повну ставку? Вони могли б сказати: «Послухайте, прямо зараз у нас проблема з приходом у клуб співробітника, який працює повний робочий день, йому знадобиться деякий час. Приходьте на співбесіду», – сказав Фарук.

Очікується, що слухання пройде у березні – «Ліверпуль» спробує домогтися припинення справи. За словами юриста Юнуса Луната, який став першим мусульманином у раді Футбольної асоціації Англії, у «Ліверпулі» пояснили відмову у прийомі Фарука на роботу його вимогами із зарплати.

Під Південною Азією зазвичай розуміють такі країни як Афганістан, Бангладеш, Бутан, Індія, Мальдіви, Непал, Пакистан, Шрі-Ланка.