18 грудня 2023 14:45
1

"Шахтар" зіграв внічию з японським клубом

Фото - ua.depositphotos.com


Виставкова товариська гра в рамках турне. Що ще сказати. "Гірники" почали зустріч дещо активніше, хоча і було видно, що поєдинок та суперник особливого ентузіазму у української команди не викликав. Вже на 7-й хвилині зустрічі гостям вдалось розмочити рахунок. Гочолейшвілі виконав верхову подачу з правого флангу, а Сікан головою переправив м'яч у ближній від голкіпера кут. Максимально подібний гол ми вже бачили у матчі проти "Барси".


Далі підопічні Пушича відверто спішились і на екваторі першого тайму за три хвилини пропустили два м'ячі. Перший прийшов після подачі з кутового. Один Різник намагався щось зробити, але третій раз відбити м'яч не зумів. Усі інші в цей час спостерігали за польотом снаряду, як на автопілоті. Другий свій м'яч японці провели теж доволі просто: гра в стіночку і м'яч покотився мимо голкіпера "Шахтаря".


Загалом ініціативою володів, звичайно, чемпіон України. При всій повазі, але інший сценарій був би дивним, враховуючи статус суперника. У другій половині зустрічіі непогано у гру увійшов Швед. Мар'ян кілька разів пристрілювався по воротах, і все ж зумів одного разу прошити голкіпера "Авіспи". Хавбек закрутив з меж штрафного майданчика. Відразу після цього вийшовший на заміну Рудько ледве не привіз третій гол своїй команді. Але нападник японської команди пробачив.


Японці старались, але не вистачало класу. А "гірники" діяли розслаблено та думками були вже на відпочинку. Донецький колектив був ближчим до свого третього м'яча, ніж японці. Але так і закінчили - 2:2. Поєдинок з такою благородною метою не міг закінчитися ніяк інакше, як нічийним результатом.


Товариський матч. 18.12.2023


Японський національний стадіон


"Авіспа Фукуока" (Японія) - "Шахтар" 2:2


Голи: Мія 34, Канаморі 37 - Сікан 7, Швед 53


"Шахтар": Різник (Рудько 46), Гочолеішвілі (Лемкін 46), Бондар (В'юнник 74), Матвієнко (Козик 46) (Топалов 74), Азаров (Назарина 46), Степаненко, Зубков, Бондаренко (Келсі 46), Судаков, Невертон (Еганілду 46), Сікан (Швед 46).

Здивований цією інформацією про турне Шахтаря. А відпустка у нього коли? Начебто була інформація, що виходять з відпустки десь 10-12 січня. Чи не надто коротка буде відпустка, враховуючи, що наступного місяця вже офіційні матчі з Марселем? Я тут чогось не розумію. Шахтар настільки упевнений, що друга половина сезону буде тіп-топ?