9 квітня 2008 15:37

"Прикарпатье" - "Динамо-2" 5:0. Новые подробности


Чемпіонат України. Перша ліга. 24-й тур

"Прикарпаття" - "Динамо-2" 5:0 (2:0)
Голи: Худобяк (17, 35, 59), Щеглюк (57), Микуляк (85)

"Прикарпаття": Локатир, Башлай, Гребінський, Новицький (Баб’юк, 29), Гаврилишин, Іванишин (Деренюк, 73), Микуляк, Поздеєв (Ревуцький, 46), Худоб’як (Бут, 82), Корнієнко, Щеглюк (Веретко, 60)

"Динамо-2": Годзюр, Пінчук, Фартушняк, Бутенін, Парцванія, Морозенко, Прилєпов (Гармаш, 37), Назарчук, Герасимюк (Суарес, 46), Варанков (Коркішко, 52), Ярмоленко (Зозуля, 46)

Попереждення: Ярмоленко (25), Морозенко (50), Деренюк (80), Корнієнко (81), Пінчук (82), Назарчук (90)

«Розправте крила» - банер з таким написом, змайстрований дедалі потужнішою фан-групою команди, зустрів гравців «Прикарпаття» при виході на зелений газон стадіону «Рух». Він, схоже, знайшов відгук у серцях футболістів. Господарі діяли з азартом, який втілився в п’ять «сухих» голів у ворота суперника. Коли ще «Динамо-2» так програвало? І чи програвало взагалі?

Початок зустрічі, однак, був за гостями. Вони подали серію кутових і кілька разів змусили прикарпатців добряче понервувати. Як не дивно, людиною, котра вселила спокій в дії партнерів, став 33-річний дебютант «Прикарпаття» Іван Локатир, що прийшов з долинського «Нафтовика». Чітка робота голкіпера на виходах та лінії воріт дещо збила наступальну гру динамівців.

А тут ще й господарі, тільки-но з’явившись у карному майданчику «Динамо-2», одразу повели у рахунку: Ігор Худоб’як головою переправив м’яч у нижній кут воріт після передачі зі штрафного. Через шість хвилин таранний форвард «Прикарпаття» міг відзначитися вдруге, після розіграшу кутового, проте гостей врятував Парцванія. Він зупинив смугастого на лінії воріт. Ігор досяг свого трохи згодом. І знову після розіграшу кутового: Іванишин подав, Щеглюк підправив, Худоб’як ударом ногою впритул розстріляв Годзюра. Між іншим, вихованця івано-франківської «Чорногори».

Динамівці натомість плели мережива своїх атак, майже не загрожуючи при цьому воротам господарів. Не принесли успіху й дальні постріли Ярмоленко – Локатир цього вечора не помилявся. Остаточно зламали гостей майстерні дії Щеглюка. Пройшовши з м’ячем мало не півполя, він пошив у дурні двох оборонців і пробив повз Годзюра у дальній кут воріт. Майже одразу гості прогавили ще один контрвипад «Прикарпаття». Цього разу на рандеву з голкіпером «Динамо-2» вийшов Худоб’як. 4:0. Насамкінець свій черговий м’яч у другому колі забив Микуляк. Його удар зі штрафного у ліву від Годзюра «дев’ятку» був бездоганним. І ще раз згадаймо Локатиря – у другому таймі він знову кілька разів допоміг «Прикарпаттю».

Володимир Горощак, спеціально для UA-Футбол