13 грудня 2023 14:39

"Челсі" продовжуватиме укладати контракти на 8 років після обмеження амортизації трансферів. Клуб упевнений, що порушення ФФП йому не загрожує

"Челсі" планує укладати 8-річні контракти, незважаючи на рішення клубів АПЛ.


Раніше стало відомо, що 15 із 20 клубів АПЛ, включаючи «Челсі», проголосували за обмеження амортизації трансферів до 5 років.

Як пише The Telegraph, у ході зустрічі представників клубів «Челсі» вперто наполягав на тому, що планує укладати восьмирічні контракти, незважаючи на те, що клуби Прем'єр-ліги проголосували за закриття лазівки, яка дозволяла їм розподіляти трансферні виплати на строк понад п'ять років.

Розуміючи, що голосування пройде успішно, «Челсі» приєднався до них і став одним із клубів, які проголосували за закриття лазівки, але їхня спроба скасувати результати голосування заднім числом провалилася.

Клуби, як і раніше, зможуть укладати контракти на строк понад п'ять років, але амортизація розподілятиметься лише на перші п'ять років контракту – відповідно до рішення УЄФА, прийнятого влітку. Це означає, що більше немає жодної фінансової вигоди у наданні гравцям восьмирічних контрактів замість п'яти, але «Челсі» непохитний і збирається продовжити підписувати гравців, яких у клубі називають «елітними» молодими талантами, на тривалий термін.

У Челсі переконані, що над клубом немає загрози порушення правил фінансового фейр-плей. Джерела в Челсі повідомляють, що клуб відповідним чином підготувався до зміни правил амортизації в АПЛ. Це частково пояснює, чому «Челсі» погодився з результатами голосування та підтримав обмеження амортизації трансферів до 5 років.