13 грудня 2023 10:07

Байден заявив, що готовий до компромісу з Конгресом щодо підтримки України

Фото - ua.depositphotos.com


Історія суворо оцінюватиме тих, хто відвертається від підтримки свободи. США від України не відвертаються.


Про це заявив президент США Джо Байден під час спільної із Володимиром Зеленським пресконференції у Вашингтоні.


“Я не відвертаюся від України, як не робить цього й весь американський народ. Очевидна двопартійна більшість людей у США та в Конгресі підтримує вашу країну. Вони, як і я, розуміють, що успіх України та її спроможність стримувати агресію у майбутньому є критично важливими для безпеки усього світу”, – сказав Байден.

Президент також повідомив, що необхідно змінити міграційну систему в США, він готовий до компромісу з Конгресом, і наразі республіканці й демократи працюють над тим, щоб його досягти.


“Тримати в заручниках допомогу Україні, яку підтримують обидві партії, це неправильно”, – сказав Байден, і додав, що просить затвердити допомогу Ізраїлю у війні з ХАМАС.

Він наголосив, що зараз на кону – свобода України, але, якщо ми не спинимо Путіна, то під загрозою опиниться свобода усіх майже всюди.

“Путін продовжить просуватися, а інші агресори повсюди спробують взяти силою те, що зможуть”, – підкреслив президент США.

Джо Байден додав, що Путін розраховує на неспроможність США допомогти Україні.

“Ми повинні показати, що він помиляється”, – зауважив лідер США.


"І НАТО буде в майбутньому України, без сумніву. Але, як ми сказали у Вільнюсі, Україна стане членом НАТО, коли всі члени Альянсу погодяться і всі умови будуть виконані. А зараз ми хочемо бути впевнені, що вони виграють війну", – відповів Джо Байден на питання, чи може Україна отримати запрошення до НАТО на його саміті у Вашингтоні у 2024 році.