12 грудня 2023 20:11

Розвідка США: З жовтня під Авдіївкою загинуло 13 тисяч російських військових

Фото - ua.depositphotos.com


США розсекретили дані своєї розвідки щодо втрат Росії під Авдіївкою з жовтня, коли Москва розпочала активний наступ на цій ділянці.


Деталі. Як повідомила офіційний представник Ради національної безпеки Едрієн Уотсон, з жовтня на осі Авдіївка-Новопавлівка на сході України було вбито понад 13 тисяч російських військових та знищено понад 220 бойових машин.


З повідомлення Вотсон випливає, що дані про втрати були розсекречені, щоб вплинути на виділення фінансової допомоги Україні. «Зараз як ніколи важливо, щоб ми продовжували підтримувати Україну, щоб вона могла продовжувати утримувати лінію фронту та повернути собі свою територію», – сказала Уотсон.


Дані американської розвідки вказують на те, що ЗСУ за підтримки Заходу зараз проводять військові операції, які приносять певний успіх, пише газета.


Контекст Президент Джо Байден зараз намагається провести через Конгрес пакет допомоги Україні, Ізраїлю та на операції в Індо-Тихоокеанському регіоні на суму 111 млрд. доларів, який включає не менше 60 млрд. доларів для України. Він застряг через позицію республіканців, які наполягають на тому, щоб виділення цієї допомоги було пов'язане з посиленням міграційного контролю на південному кордоні США.


У понеділок Володимир Зеленський прилетів до Вашингтона, щоб спробувати переконати скептично налаштованих законодавців виділити гроші Україні.