12 грудня 2023 12:16

Нардеп від "Слуги народу" Георгій Мазурашу пропонує узаконити щоденну молитву за перемогу ЗСУ та звільнення усієї території України

Народний депутат від “Слуги народу” Георгій Мазурашу пропонує узаконити щоденну молитву за перемогу ЗСУ та звільнення всієї території України. Відповідний проект ухвали опубліковано на сайті парламенту.

У самій назві ухвали зазначено звернення Мазурашу до глави держави про оголошення загальнонаціонального щоденного часу молитви за перемогу та звільнення всієї території України від російської окупації.


Сам нардеп у Facebook зазначив, що така молитва раніше “змінювала хід історії” в інших країнах. Зокрема, у Британії Черчілль у травні 1940 року заснував День національної молитви, а вже за п’ять днів стало відомо про успішну евакуацію британської армії з Дюнкерка.

Крім того, зазначає Мазурашу, національну молитву оголосили у США напередодні висадки союзників у Нормандії 1944 року. При цьому депутат пропонує проводити загальну молитву не одноразово, як у США та Британії, а щодня.