4 грудня 2023 00:01

"Барселона" здобула перемогу над "Атлетіко" завдяки єдиному голу Жоау Фелікса

"Барса" восени, скоріше, страждала, ніж насолоджувалась грою, і ось сьогодні проти вкрай непростого "Атлетіко" чемпіон раптово ожив.


Правду кажучи, господарі награли на куди більшу перемогу. Лише за стартові 15 хвилин Роберт Левандовський незграбно запоров два зручні кроси, а Рафінья промахнувся метрів на п'ять з лінії воротарського.

"Атлетіко" наче не було на полі. Гості відставали, програвали єдиноборства, а до активного пресингу майже не включалися - лише зрідка збивалися на грубість.

За такою грою рахунок відкрив Жоау Фелікс – форвард, чий гравець належить "Матрацникам" – елегантно перекинув Облака у швидкій атаці.


Все, чим відповів на це "Атлетіко" – це перспективна контратака з ударом Грізманна у блок. Перерва.

На другий тайм Дієго Сімеоне випустив одразу трьох нових гравців, але без толку. Фелікс продовжував возити опонентів на своєму фланзі; "Атлетіко" грав без родзинки, гостроти, і незабаром Рафінья струснув штангу. Справа йшла швидше до 2:0, ніж до 1:1.

Чому не дійшла? Здається, каталонцям банально забракло сил. Їхнє домінування забезпечували півзахисники, і по мірі уповільнення де Йонга, Педрі та Гюндогана, "Атлетіко" гралося все легше. На 80-й хвилині він навіть міг зрівняти рахунок, але удар Депая зі штрафного потягнув Пенья.

Мабуть, справедливо. Не награв сьогодні "Атлетіко" на нічию – він може значно краще. "Барса" була гострішою, і тепер у неї 34 очки та третє місце. У мадридців - 31 бал, але є гра в запасі.


Ну, і ще важливий факт – "Матрацники" знову не перемогли на полі "Барси". Останній їхній успіх датований - уявіть собі! - лютим 2006 року.

15-й тур Прімери. Барселона. "Олімпійський"

"Барселона" - "Атлетіко" - 1:0

Гол: Жоау Фелікс, 28