4 листопада 2023 11:54

Мікель Артета: "Щоб лідирувати в АПЛ, потрібна безпрецедентна якість команди"

Головний тренер "Арсеналу" Мікель Артета, який обіграв в АПЛ минулого місяця чинного чемпіона Англії – "Манчестер Сіті", що оформили требл в минулому сезоні, розповів ВВС, що нинішня якість команд, які оспорюють чемпіонський титул, просто безпрецедентна. Після десяти турів АПЛ топ-квартет команд набрав рекордні за всю історію турніру 97 очок:


– За останні п'ять років Прем'єр-Ліга зробила безпрецедентний стрибок – ніколи не було такого рівня команд, які набирали б настільки багато очок у турнірі. "Ліверпулю", який став єдиним клубом, що обійшов "Манчестер Сіті" в еру їхнього домінування, потрібно було набрати 99 очок, вигравши 32 матчі з 38-ми. Щоб лідирувати в АПЛ – потрібна безпрецедентна якість, але зараз кількість команд подібного рівня все збільшується і збільшується! Цим нинішня Прем'єр-Ліга дуже сильно відрізняється від тієї, що була раніше, і це ставить перед нами нові вимоги до тієї роботи, яку ми наполегливо виконуємо щодня. Відповідно, і намагатися порівнювати сьогоднішні реалії АПЛ із тим, що було раніше – марна трата часу, – підсумував Артета перед виїзним матчем його "канонірів" проти "Ньюкасла" в черговому турі чемпіонату.


Поки що "Арсенал", так само як і "Тоттенгем", що лідирує (набравши 26 турнірних балів із 30-ти можливих), залишається непереможеним після 10 матчів АПЛ, проте "каноніри" відстають на два очки від "шпор", так само як і "Манчестер Сіті". Ще на очко менше має "Ліверпуль", а "Астон Вілла", що посідає п'яте місце, має 21 бал після 10 турів (у середньому "віллани" теж набирають понад два очки за матч!). Із квартету лідерів минулого сезону "Ньюкасл" іде шостим, відстаючи на п'ять очок від "Астон Вілли", а "Манчестер Юнайтед", маючи по п'ять перемог і поразок, посідає восьме місце, з відставанням у два очки від сьомого "Брайтон енд Гоув" Роберто Де Дзербі.