3 листопада 2023 19:50
3

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Беру на себе відповідальність за останні результати. Впевнений, що "Динамо" має майбутнє"

Прес-конференція головного тренера "Днамо" Мірчі Луческу після матчу із "Шахтарем".


- Сьогодні мені не хотілося б говорити про гру. Хочу сказати, що я віддав 15 футболу України і хочу закінчити свою кар'єру. Цей матч був останнім. Я попрощався зі своїми гравцями та гравцями "Шахтаря". Вдячний усім і сподіваюся, що частина мене залишилася в українському футболі. Вдячний Рінату Ахметову та Ігорю Суркісу за роботу. Хотілося закінчити по-іншому, але всьому приходить кінець. Є початок і кінець.


Якщо говорити про гру, то сьогодні перемогла досвідченіша команда. Ми мали шанси, але ми їх не використали. У цієї команди "Динамо" гарне майбутнє. Є гарна та перспективна молодь. У запасі сьогодні найстарішим був Сирота. Потрібно працювати і багато працювати, щоб досягти успіхів. Але майбутнє є. Упевнений, що воно є і "Динамо", і Україна.


Весь цей час був тяжкий - війна, відсутність уболівальників, ці хвилини мовчання перед кожними іграми. Для мене було складно. З роками стаєш сентиментальнішим. Тому кожна гра давалася мені складніше та складніше, думаючи про тих людей, які гинуть на фронті, про мирне населення. Це все важко поєднувати з футболом. Дякуємо українському футболу та країні України за ці 15 прекрасних років. Бажаю всім миру, здоров'я та щасливого майбутнього.

З початку війни я був тут. Але у "Динамо" молода команда, і мій авторитетний тиск був надто великим. Беру на себе відповідальність за останні результати. Ми мали гандикап, але ми не змогли виграти ці матчі. За останні два роки у нас пішли досвідчені та провідні гравці. А молоді треба давати час. Вони не можуть відразу замінити майстерних виконавців. Потрібно мати терпіння. Критикувати та звинувачувати когось найлегше.


Українську молодь треба підтримати, щоб вона довгі роки давала результат для "Динамо" та збірної України. Іноземці, які могли б посилити нашу гру, до нас не приїжджають. У "Шахтаря" із приходом Невертона молодь ще може приїхати. А досвідчені футболісти у цей тяжкий час не їдуть. Тому треба ростити нашу молодь та чекати від них успіхів.

Хочу всім подякувати. Журналіст Артем Франков, котрий любив футбол, жив футболом, залишиться у пам'яті. Дуже шкода, що такі люди йдуть до іншого світу. Всіх обіймаю і бажаю всього найкращого.

Игра была нечейной. Просто Жора не выручил. Даже по маментам ДК были ближе к голу...
Как бы там ни было но Луческу спасибо. Ведь были и позитивные моменты.
Вся ответственность на Суркисе!

В который раз уже...
Будущее будет с хорошим руководством клуба.