27 жовтня 2023 11:32

"Ліверпуль" вибачився перед фанатом, чий банер про загиблих уболівальників з Ізраїлю не дали показати: "Наші дії ґрунтуються на міркуваннях безпеки"

«Ліверпуль» вибачився перед фанатом, банер якого не показали.


Йдеться про банера на згадку про загиблих уболівальників «Ліверпуля» з Ізраїлю, який фанат хотів вивісити на грі з «Евертоном» (2:0).


Наразі стало відомо, що «Ліверпуль» в електронному листі вболівальнику вибачився і пояснив, чому банер не було дозволено показати.

«Прохання не вивішувати банер, принесений на згадку про загибель ізраїльських уболівальників клубу, викликало емоції у деяких наших фанатів, і ми вибачаємося за те, що це вас засмутило.


Ряд прапорів і банерів, які представляють політичний і національний підтекст, було знято, оскільки вони не відповідали нашій політиці щодо прапорів та банерів, а також додатковим вказівкам АПЛ.


Серед них були прапори, що містять прямі заклики до дії, політичні заяви, національні прапори та банери, які могли викликати занепокоєння незалежно від того, наскільки невинними вважав їхній автор.


У деяких випадках ми виявили прапори та транспаранти до того, як вони були підняті, а в деяких випадках ми дізналися про них тільки після того, як вони були вивішені на трибунах, і одразу ж попросили їх прибрати.

Жоден з них не був дозволений чи санкціонований клубом для демонстрації, і всі вони були зняті, наші стюарди попросили це зробити з міркувань безпеки.


Політика щодо прапорів існує тому, що деякі питання завжди розділятимуть думки і, отже, можуть стати причиною конфлікту між уболівальниками. Наші дії були засновані швидше на міркуваннях безпеки, ніж будь-яких інших мотивах.

Ми висловили свою повагу хвилиною мовчання перед суботньою грою, оскільки всі думки «Ліверпуль» пов'язані з безневинними мирними жителями, включаючи наших уболівальників, які загинули, та з усіма спільнотами, які постраждали від кризи в Ізраїлі та Газі», – йдеться в повідомленні «Ліверпуля».