20 жовтня 2023 15:36

Антисемітизм набирає обертів: депутат із правлячої партії Туреччини помолився за Гітлера

У Туреччині набирає обертів скандал із зростаючим антисемітизмом і відкритою підтримкою вбивств євреїв режимом Адольфа Гітлера. Мережа облетіло відео з представником турецької правлячої "Партії справедливості та розвитку" Сулейманом Сезеном, який "помолився за упокій душі" Гітлера.

Слова турецького політика, що висловив підтримку кривавим злочинам німецького нацистського режиму, облетіли весь світ і стали приводом до того, щоб сказати: антисемітизм, який зазнав поразки за підсумками Другої світової війни, зараз уже впевнено підняв голову.


"Всі в історії злі на Адольфа Гітлера, знають його як расиста. Але у Гітлера є слова: "Ви будете проклинати мене за кожного єврея, якого я не вбив..." Істинно так: я ще раз молюся за упокій душі Гітлера, так як сіоністи, Ізраїль, євреї постійно несуть заворушення світу, виявляються причиною всіх бід", - заявив Сезен.

Крім того, він закликав своїх так званих "братів за вірою" повністю очистити світ від євреїв та знищити Ізраїльську державу, відтворену в середині минулого століття. "Я засуджую Ізраїль. Будемо сподіватися, що цій терористичній державі прийде кінець якнайшвидше і світ набуде спокою після очищення його від євреїв", - сказав він. Варто відзначити, що повторення гасел і принципів Гітлера - це дуже небезпечна тенденція, що виявилася останнім часом, особливо після нападу бойовиків ХАМАС на ізраїльтян.

Нагадаємо, Туреччина критично відреагувала на вимогу Ізраїлю, який дав 24 години на евакуацію мешканців сектору Газа. Як відомо, 13 жовтня Армія оборони Ізраїлю закликала жителів сектору Газа евакуюватись на Південь анклаву. У той же час ЦАХАЛ уже тиждень через різні причини відкладає наземну операцію проти бойовиків ХАМАС.