14 жовтня 2023 20:45
1

З Сектору Газа потребують евакуації 243 громадян України

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець прибув до столиці Єгипту Каїру для участі в налаштуванні механізму евакуації українських громадян зі Сектору Гази.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebok.


“Внаслідок нападу терористів “Хамас” на Ізраїль, у Секторі Газа залишаються заблокованими цивільні громадяни України. Ситуація там критична. Люди без світла, комунікацій, у небезпеці. Тому наразі термінової евакуації потребують 243 українці, а саме жінки та діти”, – написав він.

Омбудсмен додав, що пункт перетину Рафах на кордоні між Єгиптом і Смугою Гази лишається заблокованим. Відтак за рішенням президента Зеленського він прибув до Каїру для зустрічей із “відповідними органами задля вирішення цього гуманітарного питання”.


“Наразі я співпрацюю з Національною комісією з прав людини Єгипту, аби якнайшвидше допомогти громадянам України. Зокрема, провів зустріч із Президенткою комісії Муширою Хаттаб. Основне питання – механізм повернення додому українців. Також в активному режимі працюють українські дипломати та інші компетентні органи держвлади України”, – додав Лубінець.

Откуда там столько "украинцев"?Не верю!!! Это обычные арабы,учившиеся в Украине и их жёны- украинки!