3 жовтня 2023 23:34

Патрік ВАН ЛЕУВЕН: "Тиск на мене? Є, але не зі сторони. Внутрішній тиск"

Головний тренер "Шахтаря" Патрік ван Леувен побував на передматчевій пресконференції напередодні поєдинку другого туру Ліги чемпіонів з "Антверпеном". Серед журналістів, які спілкувалися з наставником "гірників", була й кореспондентка UA-Футбол Аліна Єрофеєва.


- Хочу запитати про психологічну складову: наскільки важко налаштовувати команду, враховуючи кілька невдалих результатів?

- Це не є просто, бо йде мова про кілька аспектів. Це Ліга чемпіонів, тут завжди складно і це потребує додаткових зусиль.

- У першому матчі групового раунду ви здивували нас стартовим складом. Чи будуть сюрпризи завтра у матчі з "Антверпеном"?

- Наша основна мета – це перемогти. Тож завтра ми побачимо, чи буде несподіванка для глядачів. Наша мета, повторюся, - перемогти.

- Що можете сказати про вашого завтрашнього суперника, про його стан? Як на підготовку до матчів впливає ситуація в Україні? Чи впливає взагалі?

- Ми переглядали відео матчів за участю "Антверпена". Знаємо, як грає ця команда. Ми прорахували всі ситуації і варіанти. Наша мета – перемогти і якомога краще представити себе у завтрашній грі. Що стосується ситуації в Україні, то це війна. Перший складний момент для нас – це пересування в межах країни і закордоном. Бо все це забирає значно більше часу, аніж зазвичай. Крім того, під час ігор в Україні звучать повітряні тривоги, через що наші матчі тривають більш як дев'яносто хвилин. Це вливає психологічно, мотиваційно. Але ситуація така, яка є. У нас є війна, у нас є агресор. Тому мусимо підлаштовуватися.

- Після поразки від "Ворскли" з'явилися новини про вашу можливу відставку. Як ви себе почуваєтеся в таких умовах? Чи відчуваєте тиск і чи відчуваєте підтримку від керівництва?

- Результати, звісно, не такі, як ми очікували. Є трішки тиск, але не зі сторони, а внутрішній тиск, який стимулює. Тиск у позитивному значенні. Ми націлені на перемогу й знаємо, яке перед нами завтра стоїть завдання.