2 жовтня 2023 15:36

Франція страхуватиме компанії, які будуть відбудовувати Україну під час війни: що відомо

Фото - ua.depositphotos.com


Французька державна страхова компанія Bpifrance Assurance Export страхуватиме французькі компанії, які готові брати активну участь у реконструкції України та робити інвестиції в умовах війни.


Як повідомляє пресслужба Міністерства економіки України на таке інвестиційне страхування матиме право будь-яка компанія, яка працює за французьким законодавством і здійснює довгострокові інвестиції за кордоном в нову або існуючу компанію. Також на це можуть розраховувати будь-які кредитні установи, які надають кредити іноземному підрозділу.

"Воно (страхування – УНІАН) захищає інвесторів або кредитні установи, які виділяють інвестиційні позики, від ризиків пошкодження майна або невиплат, не передачі, експропріації чи політичного насильства. Страхування покриває до 95% втрат активів інвестора або дебіторської заборгованості", - зазначили в міністерстві.


Також Франція продовжує перемовини з партнерами щодо підтримки української економіки та мобілізації інноваційних фінансових інструментів для відновлення нашої держави.

Перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко зазначила, що українська влада мала велику кількість дискусій і перемовин щодо страхування Францією своїх компаній від воєнних ризиків і ось, нарешті, є результат цієї роботи.

"Французьке експортно-кредитне агентство почало надавати гарантії для компаній, які зацікавлені у відбудові України. Ми бачимо пожвавлення зацікавленості з боку французького комерційного сектору у роботі в Україні, тому це рішення – сигнал для французьких компаній про те, що можуть активніше виходити на український ринок", - цитує Свириденко її пресслужба.