15 вересня 2023 12:54

Студент, який ніколи не грав у футбол, за гроші батька зіграє 10 хвилин за чеську команду

Усті-над-Лабем – клуб третього чеського дивізіону, який посідає шосте місце у таблиці цього сезону.


Нещодавно команда здійснила трансфер, який точно увійде до історії.

Мартін Подгайскі ніколи не грав у футбол, і насправді він є студентом юридичного факультету та співробітником Viagem, компанії з нерухомості президента клубу Пржемисла Кубана.


Його досвід у футболі обмежується іграми FIFA, але новачок був зареєстрований у Футбольній асоціації Чеської Республіки, повідомляє SPORTbible.

Це стало можливим після того, як батько Подгайскі заплатив клубу 500 тисяч чеських крон (приблизно 812 тисяч гривень).

Очікується, що кошти підуть на спонсорство клубу, а сам Мартін замінить капітана Якуба Мареша і відіграє десять хвилин як нападник.

"Він ніколи не грав у футбол. Наскільки я знаю, він лише грає у FIFA. Однак ви не щодня бачите перед собою 500 тисяч чеських крон. Якщо хтось дасть мені такі гроші, я дозволю грати будь-кому", - заявив президент клубу Пржемисл Кубан.


"Він сам сказав, що хотів би зіграти, потім зателефонував його батько, і справа пішла. Мартін - студент юридичного факультету та співробітник Viagem".

"Зараз ми коригуємо контракт із Мартіном, і вболівальники побачать його вже на нашій першій домашній грі, поки що тільки на лаві запасних".

Цікаво, що фанати клубу підтримують це рішення: за результатами опитування чеського сайту iDNES.cz, 63% опитаних людей "не мають проблем" з цим рішенням і вважають, що це "безпрограшний варіант".