11 вересня 2023 21:28

Маск знайшов виправдання своїй позиції щодо РФ: Конгрес США не оголошував війну Росії

Фото - ua.depositphotos.com


Американський мільярдер Ілон Маск, який імовірно сприяв зриву української атаки на флот РФ, не вважає себе зрадником.


Джерело: Маск у соцмережі Х

Пряма мова: "Я громадянин Сполучених Штатів і маю тільки цей паспорт. Що б не сталося, я буду боротися за Америку і помру за неї.

Конгрес США не оголошував війну Росії. Якщо хтось і є зрадником, то це ті, хто мене так називає.

Будь ласка, скажіть їм це дуже чітко".

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ


Телеканал CNN, який отримав у своє розпорядження уривок біографії Маска, написаної американським журналістом і письменником Волтером Айзексоном, повідомив, що у 2022 році Маск нібито таємно наказав відключити зв'язок Starlink поблизу узбережжя Криму, щоб зірвати напад України на російський військово-морський флот у Севастополі.


Маск підтвердив зрив атаки дронів на російський флот у Криму. Мільярдер заявив, що не вимикав супутникового зв'язку Starlink для дронів, а відмовився його там вмикати на запит України. Також він повторює про "необхідність перемир'я".


Пізніше стало відомо, що Маск передав своєму біографу приватні повідомлення від віцепрем'єр-міністра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова без запиту на дозвіл.


Представник ГУР Вадим Скібіцький заявив, що інформацію про те, що мільярдер наказав відключити Starlink над Кримом для зриву атаки на флот РФ, треба ретельно перевірити.