25 червня 2023 20:14

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Динамо" продало найкращих виконавців до Англії та Іспанії, склад складається з 19-20-річних гравців, вони добре ростуть"

Головний тренер Динамо Мірча Луческу на період літньої відпустки поїхав до Брешії, де він колись очолював однойменну команду (1991-1995). Там він поспілкувався з місцевою пресою, де відверто розповів про ситуацію у таборі біло-синіх.


Мірча Луческу розповів, як він та все Динамо переживає війну в Україні.

«Важко дуже важко. Ніхто не знає, чим це скінчиться».

Фахівець розповів про реалії футболу під час війни.

«Тренування часто припиняються і доводиться йти у притулок. Під час матчів може спрацювати сигнал тривоги: ви припиняєте грати, біжіть у роздягальню, чекаєте годину, потім відновлюєте. Нема глядачів».


Однак Луческу пояснив своє бажання залишитись працювати в Україні.

«Якби не футбол, все було б складніше. В Україні я провів дивовижні роки. З Шахтарем вигравав у Європі з гравцями, які поїхали у великі команди. Коли 24 лютого минулого року розпочалася війна, усі поїхали. Довелося залишитися навіть коли стало гірше: питання відповідальності, поваги до вболівальників».

Румунський тренер бачить перспективу у своїй молодій команді.

«Наступного сезону Динамо зіграє в Лізі конференцій. Ми продали найкращих виконавців до Англії та Іспанії, склад складається з 19-20 літніх гравців, вони добре ростуть», – сказав Містер в інтерв'ю Bresciaoggi.

Динамо за підсумками минулого сезону посіло четверте місце у турнірній таблиці УПЛ;
У зимове трансферне вікно було продано Віктора Циганкова в Жирону та Іллю Забарного в Борнмут за п'ять і 22,7 мільйона євро відповідно.