24 червня 2023 14:40

ГУР про події в росії: "Москва практично ізольована, готується до облоги"

Фото - ua.depositphotos.com


Наразі Москва практично ізольована російськими правоохоронцями й військовими підрозділами. В столицю Росії стягують всю військову техніку, яка досі залишалась в резерві та прикордонних регіонах.


Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Головного управління розвідки України.


Після демаршу засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина та початку руху найманців в бік російської столиці - в низці регіонів Росії було оголошено режим контртерористичної операції.

В рамках КТО силовики отримали дозвіл на:

прослуховування будь-яких розмов та перевірку переписки;


проведення затримань та обшуків без додаткових погоджень;


силовий доступ в приватні та службові приміщення;


використання автомобільного транспорту громадян та організацій;


відключення всіх видів зв’язку;


"видалення фізичних осіб з ділянок місцевості та об’єктів".


"Наразі Москва практично ізольована силами поліцейських та військових підрозділів. На кожному перехресті та на виїздах з міста перебувають посилені патрулі.


Містом рухається велика кількість автобусів без номерів та розпізнавальних знаків з озброєними людьми всередині. Зупинено рух міжрегіонального пасажирського транспорту", - пише розвідка.

Зокрема в столиці Росії призупинено вантажні, а також поштові перевезення. Правоохоронці проводять масовий догляд транспорту з акцентом на великі закриті фургони.

"Практично зупинено рух цивільного та службового транспорту федеральною автомобільною трасою М4 "Дон" (Москва - Вороніж - Ростов-на-дону - Краснодар - Новоросійськ). Всі смуги звільнено для руху військової та вантажної техніки. На всіх з’їздах з траси виставлено озброєні блок-пости.